Nikad nisam pretjerano voljela slatko. Budući da je i med spadao u kategoriju slatkog, redovno sam izbjegavala pojesti tu jednu okrepljujuću kašičicu ujutro. Na prazan želudac. Kako sam odrastala i sve više počinjala voditi računa o ishrani, tako sam spoznavala da je med glavni sastojak zdrave hrane. I konačno, jednog dana, tegla livadskog meda osvanula je na mom kuhinjskom stolu. Nedugo poslije toga, moj brat, inače zaljubljenik u pčele, počeo je i sam baviti se pčelarstvom, tako da sada imam meda u izobilju.
A imam i svoju omiljenu vrstu, a najukusniji mi je bagremov med. Zato volim ovo doba, kad sve bijeli od bagrema, a pčele vrijedno skupljaju sve njegove sočne sokove.
Osim toga, otkrila sam i neka druga, fantastična svojstva meda – naime, veoma mi je koristan za njegu lica.
Inače, obzirom da moj brat redovno kupuje časopis “BH Pčelar” tako i ja, kad god sam u mogućnosti, prelistam ovu stručnu novinu i uvijek nađem nešto za sebe.
Obavezno čitam o ljekovitim svojstvima meda kao i članke koji govore o raznim tretmanima koji se spravljaju za lice i tijelo. Naučila sam da na svoje lice ne stavljam ništa od onoga što ne bih mogla i pojesti.
Discussion about this post